Forside » Blog » Hyggelige familiespil til juleferien

Hyggelige familiespil til juleferien

Af Anne Topholm

Juleferien nærmer sig med hastige skridt og snart er der masser af tid til at hygge med brætspil for hele familien. Her finder I tre hyggelige spil alle i familien kan være med på. Vi har dem alle på vores hylder i Across-the-Board og du er meget velkommen til at komme forbi og prøve dem.

Quarks of Quedlingburg

Kom og spil med! Du er nu en Kvaksalver i middelalderbyen Quedlingburg.

Sammen med dine modspillere, gælder det om at brygge byens bedste trylledrik. Men succeskriteriet handler ikke om den virker – hvem bekymrer sig om den slags detaljer – næ, det gælder om at putte flest mulige ingredienser i drikken.

Jo flere, jo bedre – og dermed også flere point. Men pas på! Kommer der for mange Boomberries i gryden, springer den i luften, og så kan du sidde tilbage i støvskyen, og se dine modspillere rykke fra dig på brættet. Men hvis du kun spiller sikkert og aldrig tager en chance, så bliver en af dine modspillere Quedlingburgs bedste Kvaksalver.

Sjovt og hyggeligt familiespil af typen “push-your-luck” for 2-4 spillere.
Alder 10+ (men en kvik 7-årig kan også klare det)

Escape: The Curse of the Temple

Junglen omkring dig er fuld af lyde. Du kan mærke sveden løbe ned langs skjortekraven og håber blot, at det ikke i stedet er en giftig skorpion.

Endelig ser du templet foran dig. Fuld af skatte – og fælder! Du, og resten af din ekspedition begiver jer indenfor, for at lede efter de værdifulde smaragder.

For at finde flest mulige, beslutter I jer for at dele jer op. Men var det nu smart? Pludselig lyder en gong-gong dybt i templet, og I mærker grunden under jer ryster. Støv drysser ned fra loftet, rotterne skriger og flygter, og I indser, at I kun har ganske få minutter før templet styrter sammen over jer. Kan I nå at hjælpe hinanden til at finde udgangen (og få smaragderne med) før det er for sent!

Et kort (10 min) spændingsmættet familiespil i realtid.
Spillet er et samarbejdsspil, hvor det med terningslag gælder om at opdage rum i templet, finde nøgler og smaragder og komme ud igen inden det hele braser sammen. Akkompagneret af et jungle-soundtrack, sætter det pulsen i vejret og teamwork har aldrig været vigtigere! 1-5 spillere. Alder 8+

Ticket to Ride

Kan du lide tog? Selvfølgelig kan du det! Så er Ticket to Ride det helt rigtige spil.

Her gælder det nemlig om at bygge togbaner. I har et stort fælles kort med ruter på, som viser hvilken farve af tog og hvor mange, der er behov for på hver rute.

Togene trækker man som kort på hånden, indtil man har nok af den rigtige farve til at bygge en bane. Men det gælder om at være strategisk, for måske er der en af dine modspillere, som også skal fra London til Madrid og der er kun plads til et spor.

Ticket to ride fåes i mange varianter, blandt andet en børnevariant, hvor kortet er mere overskueligt og ruterne og missionerne er kortere.

Rigtig godt familiespil. 2-5 spillere.
Alder 8+ (First journey 6+)

Scroll to Top