Forside » Blog » Harry Potters fødselsdag blev fejret med et brag af en fest hos across-the-board i posthuset

Harry Potters fødselsdag blev fejret med et brag af en fest hos across-the-board i posthuset

Af Dorthe Dreyer

Som alle sikkert ved, er det jo Harry Potters fødselsdag den 31. juli. Det blev fejret med manér på Posthuset i Ballerup hvor brætspilsforeningen Across-the-Board skabte magi og underholdning for børn i alle aldre.
Forberedelsen

I månederne op til fødselsdagen planlagde og gennemførte projektgruppen en lang række opgaver for at sikre dagen blev helt speciel, og havde lokket Katja, en kæmpe Harry Potter fan, med ind i projektgruppen for at bidrage med sin ekspertise og autencitet. Hun kom med rigtig mange idéer til udsmykning af lokalerne og hun bidrog selv med rigtig meget inventar og pynt.

Katja var helt fantastisk at have med ombord og i ugerne op til festen blev der købt ind, klippet og klistret til den helt store guldmedalje. Der blev blandt andet fremstillet 80 gyldne lyn af chokolade, hvor der skulle klippes vinger ud, der blev lavet mange fine æsker til de hoppende chokoladefrøer og multismagsbønnerne. Der blev bagt fordelingsmuffins, brygget butterbeer og poppet popcorn – der skulle ikke mangle noget.

Dagen før var der blevet pyntet op med 100 svævende lys, flyvende nøgler, ballonugler og bordene dækket i de fire kollegiefarver. Der blev lavet det fineste hjørne til vores dygtige spåkone og sat borde op til quizzer og pokaldyster.

Forventningerne var høje

Forventningerne var høje, men ingen vidste, om vi ville få 30 eller 80 besøgende, da det var vores første store arrangement. Vi blev enige om at omkring 50 ville være en stor success for os.

Men allerede inden dørene blev åbnet kl. 10 stod de første spændte gæster ved døren. Straks blev tryllestavsvækstedet indviet og der blev produceret nogle rigtig flotte tryllestave, der blev pyntet efter alle kunstens regler. I alt blev der fremstillet omkring 50 flotte tryllestave, og der gik ikke længe inden folk myldrede ind – og der kom flere og flere hele tiden.

Det var meget overvældende, at se så mange glade børn og voksne komme forbi vores arrangement og de fleste var det hele dagen, og mange i flotte udklædninger.

I caféen stod vi klar med fordelingsmuffins til de besøgende, så de kunne se hvilket kollegie de tilhørte. Hagrid havde bagt en fin fødselsdagskage og ude i køkkenet, som Mia havde helt styr på, blev der brygget 5 liter butterbeer, som mange havde mod på at smage (enkelte endda flere gange).

Til de ekstra modige var der multismagsbønner – var man heldig at få den der smagte af banan eller uheldig at få en der smagte af bræk? Man var i hvert fald ikke i tvivl om hvilken smag gæsten fik. Popcornmaskinen kørte konstant og i løbet af dagen blev der poppet til mere end 120 poser popcorn!Både quizzer og pokaldyster var meget populære og folk gik op i dem med ild og sjæl. Rasmus, aka Lucius Malfoy, styrede quizzerne med hård hånd og der blev vundet mange flotte præmier. Martin i hans flotte farvestrålende kostume afholdt pokaldysterne og sørgede for at folk lagde deres navne i Flammernes Pokal, som vores spåkone, Anne, havde lavet.

Der var også sørget for at der ikke kunne forekomme snyd med ens alder – der var nemlig lavet en alderslinje rundt om pokalen. Vores spåkone havde tre sessioner og var meget velbesøgt. Der blev spået om mangt og meget, i både krystalkuglen og tebladene. Efter sigende blev der ikke set Den Grumme.

Sandhedens time

Som dagen skred frem blev der ved med at komme nye gæster. For hver gæst der kom satte vi en streg og da den sidste præmie var blevet overrakt og gæsterne var gået talte vi 131 streger!.. 131 gæster havde været forbi vores arrangement. Det er intet mindre end imponerende og helt og aldeles overvældende.

På intet tidspunkt i vores vildeste fantasi havde vi forventet, at så mange fantastiske og glade mennesker ville komme forbi. Og, intet af dette havde været muligt, hvis det ikke have været for vores helt fantastiske frivillige der var med helt fra idéskabelse til projektstyring og gennemførelse af arrangementet.

1000 tak til alle de frivillige fra hele bestyrelsen, og tak til alle de skønne gæster som kom og og var med til at gøre det det hele værd. Vil vi gør det igen? Det vil tiden vise, for selvom det var helt fantastisk at være med til var det også en hård dag og vi sov godt om natten.

Scroll to Top