Forside » Blog » Forening driver interkulturelle læringsaktiviteter for unge ved hjælp af brætspil

Forening driver interkulturelle læringsaktiviteter for unge ved hjælp af brætspil

Af Leon Castro Lagunas

BRÆTSPIL BARE KAN NOGET HELT SÆRLIGT I FORHOLD TIL AT OPBYGGE SOCIALE RELATIONER OG NETVÆRK, OG ER GENIALT SOM MEDIE I LÆRINGSSAMMENHÆNGE. DET HAR DEN DANSKSTIFTEDE FORENING WAYS OGSÅ INDSET OG BRUGER NU BRÆTSPIL AKTIVT TIL AT DRIVE INTERKULTURELLE LÆRINGSAKTIVITETER FOR UNGE.

Brætspils unikke egenskaber er også fundamentet for foreningen Across-the-Board, og med baggrund i vores delte værdier vil vi med denne artikel kaste lidt lys på foreningen Ways og deres interessante projekter.

Ways startede 7 år siden hvor Thomas Brisson Jørgensen konstaterede at der lå et kæmpe potentiale i ungdomsdelen af det europæiske Erasmus+ program. Erasmus+ er EU’s program til støtte for uddannelse, unge og sport. Programmet har stærkt fokus på social inklusion, den grønne og den digital omstilling og fremme af unges deltagelse i det demokratiske liv. Læs mere Erasmus+ programmet her »

“Med dette program som fundament, kunne jeg se hvordan man kunne arrangere den samme type kulturelle oplevelse for andre, i større skala.” Siger Thomas, der stiftede foreningen Ways der siden 2016 har bragt rigtigt mange unge sammen gennem udvekslingsprogrammer og projekter. Der er naturligvis flere involverede i foreningen, der alle har forskellige baggrund, interesse og perspektiv på samarbejdspartnere og det internationale samarbejde foreningen selv driver.

“Det har givet virkelig mange oplevelser for livet, både på rejse- og vennefronten. Dertil kommer de ting som de unge lærer ved at indgå i samspil med andre jævnaldrende fra forskellige lande og kulturer.” Fortæller Thomas som uddyber at det er en helt unik måde at rejse og lære på, som desværre ikke er særligt udbredt i Danmark og resten af norden.

Thomas fortæller at hans interesse nok kommer nok af at han som barn gik på international skole i udlandet, og at han siden dengang altid har søgt internationale fællesskaber og netværk.

“Man kan sige, at foreningen Ways kort sagt eksisterer for at give unge muligheden for at tage del i internationale oplevelser med andre unge, og udvikle sige gennem dem på en gratis og relativt uforpligtende måde. Og så håber vi at det kan inspirere dem til at bygge videre på det, og at det giver dem et et udvidet perspektiv på kulturer og realiteter fra andre lande.“

BRÆTSPIL KOMMER IND I BILLEDET

Spilelementet kom til lidt senere og primært fordi flere af foreningens faste medlemmer gennem en årrække udviklede en større og større interesse for brætspil. Ways begyndte derfor at se på dette kunne kombineres med igangværende Erasmus+ aktiviteter.

Projektet Playing for Skills i Ballerup blev første skridt i denne retning, og det opkommende Youth Exchange arrangement i Portugal, Power Game Skills, er bygget på dette koncept fra Ballerup men afholdes af Ways portugisiske kollegaer.

Playing for Skills blev afholdt i oktober 2021, hvor Rollespilshytten i Ballerup dannede ramme for dette kulturelle projekt. Her mødtes unge fra store dele af Europa til brætspil, hygge og kulturel udveksling. Læs mere om Ways her »

Præsentation af arrangementet i oktober 2021, i Ballerup

NÆSTE AKTIVITET ER I PORTUGAL – OG DER ER STADIG LEDIGE PLADSER

Næste aktivitet foregår foregår den 27. marts til den 4. april, og er et samarbejde med SPIN Hostel, et socialt herberg og kulturcenter i Lissabon, Portugal.

Her søges pt. 4 deltagere som er mellem 18 og 30 år, og 1 gruppeleder som mindst er 18 år. Du skal have bopæl i Danmark men du behøver ikke at være dansk statsborger. Som forudsætning skal du naturligvis være åben for at lære noget nyt og interesseret i at dele din egen viden og erfaringer. Læs mere om aktiviteten her »

Scroll to Top